Индия стана третата държава в света с рекордни повече от 1

...
Индия стана третата държава в света с рекордни повече от 1
Коментари Харесай

Корона ад: Кои са страните с милиони заразени

Индия стана третата страна в света с рекордни повече от 1 милион инфектирани с ковид, нареждайки се зад Съединени американски щати и Бразилия, осведоми " Ройтерс ".

Индия записва 34 956 нови случая през днешния ден, с които в страната станаха общо 1,004 милиона души, с 25 602 умряли от ковид, демонстрират данните на федералното здравно министерство. За съпоставяне в Съединени американски щати има 3,6 милиона инфектирани и 2 милиона инфектирани в Бразилия - и двете страни с население под 400 милиона души.
Епидемиолози разясняват, че Индия евентуално към момента е надалеч от постигане на пика на случаите.

Вирусът продължава да се популяризира най-вече в провинцията и по-малките градове.
Експерти считат, че 1 милион случая към момента не са толкоз доста за страна с 1,3 милиарда души. Случаите се усилиха внезапно през последните месеци и поради разширеното тестване.

Бразилия записва общо над 2 милиона случая на ковид, 45 403 единствено за последното денонощие, съобщи " Блумбърг ". Здравното министерство регистрира още 1 322 смъртни случая, което общо прави към 76 690 умряли.
В международен мащаб тя остава на второ място след Съединени американски щати. Страната записва милион случаи за по-малко от месец.
Бразилия е записала над 260 000 заболели през всяка от последните две седмици, което е връх, откогато вирусът бе регистриран за първи път на локално равнище в края на февруари. Смъртните случаи са над 7 000 седмично в продължение на към месец.
Президентът Жаир Болсонару е измежду хората позитивни проби.

Над 68 000 нови случая на болест с ковид бяха регистрирани в Съединени американски щати за последното денонощие, оповестява университетът " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес. Общо инфектираните в страната от началото на епидемията са 3 560 364. Данните за денонощие са нов връх в тази тенденция, който усъвършенства върха от през вчерашния ден.

Според броене на Ройтерс пък инфектираните за последното денонощие в Съединени американски щати са се нараснали със 75 000 души. Това е седми сходен връх за месеца при денонощната численост на новозаразените. Починалите в страната за последното денонощие, съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ", са 974 до общо 138 201, добавя Франс прес. Най-много жертви за денонощие имаше във Флорида - 156, което е и най-вече за щата от началото на пандемията. Заради повишаването на новите случаи на болест и щатите Колорадо и Арканзас постановиха наложително покриване на устата и носа на обществените места. Републиканският губернатор на щата Джорджия Брайън Кемп издаде в сряда наредба, с която се отстранява наложителното носене на маски в щата. Но на жителите въпреки всичко се предлага мощно да ги носят. Така Кемп обезсили разпореждането на кметицата на основния град в щата - Атланта - демократката Кийша Ланс Ботъмс, да се носи наложително маска на обществените места. Самата Ланс Ботъмс предизвести, че ще се опълчи на наредбата на губернатора на Джорджия и ще приложи своята лична наредба. В отговор губернаторът пък заведе иск против кметицата.

Междувременно в. " Ню Йорк таймс " написа, че поради коронавирусната пандемията представители на Демократическата партия са инструктирали съпартийци, включително и сенатори, конгресмени и делегати, да не вземат участие персонално в националния партиен конгрес през август в Милуоки. Така форумът ще протече главно в отдалечен формат, добавя изданието. Конгресът ще се състои от 17 до 20 август и на него се чака Джо Байдън да бъде публично номиниран за претендент за президент на американските демократи.

Италия трансферира прага от 35 000 смъртни случая, дължащи се на ковид, съобщи Франс прес. За последните 24 часа починаха още 20 заболели, като с това общият брой на умрелите възлиза на 35 017, от които 16 755 са в северната област Ломбардия. В страната общият брой на инфектираните с ковид от откриването на първите случаи през февруари възлиза на 243 736. Сега 750 инфектирани са към момента в лечебни заведения, от които 53 са в интензивно поделение. Според проучване на Висшия институт по опазване на здравето и на Националния статистически институт на Италия, болестта с ковид е била директна причина за гибелта на 89 % от жертвите, а останалите 11 % са имали коронавирусна болест, само че директната причина за гибелта им е била друго заболяване, включително рак, деменция и сърдечно заболяване. Но вирусът може да е влошил тяхното здравно положение и да е ускорил гибелта им, показва проучването, за задачите на което са проучени случаите на 4942 жертви.

Австралийският щат Виктория заяви за рекордно непрекъснато нарастване на случаите на болест с ковид, съобщи Ройтерс. За последните 24 часа инфектираните са се нараснали с 428 души в щата. Виктория вкара над едноседмична частична изолираност на популацията си от 5 милиона души за да спре епидемията. Рекордното нарастване на случаите на болест потресе жителите, които в този момент чакат по-строги рестрикции.

Съседният щат Нов Южен Уелс пък вкарва от идната седмица ограничавания при някои всеобщи прояви. Така да вземем за пример на погребенията няма да има повече от 100 души, същото е в действие и за местата на изповедание. При други прояви на хората би трябвало да се обезпечи повърхност от 4 квадратни метра. Сватбите ще бъдат лимитирани до 150 посетители, които няма да танцуват, нито да пеят, нито да се смесват. Допреди месец Австралия се хвалеше, че е овладяла епидемията от ковид, само че пропуски в сигурността във Виктория, станаха причина хора, върнали се от чужбина, да разпространят вируса. Щатският министър председател Даниъл Андрюс е под възходящ напън, а един от водещите таблоиди дефинира протичащото се във Виктория като " бедствие-дело на Дан ". Заради рестриктивните мерки поради ковид Австралия е на път към първата си криза от близо три десетилетия, а безработицата доближи най-голям растеж от 22 години насам.

Новите случаи на болест с ковид в Германия са 583 до общо 200 843, съобщи Ройтерс, като се базира на данни от Института " Робърт Кох " за инфекциозни болести. Смъртните случаи за последното денонощие са с 4 повече до общо 9082, написа " Монитор ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР